Προμήθεια και Εγκατάσταση Φωτισμού, για το Κτήριο του Παλαιού Αρσακείου Πάτρας, Διατηρητέου Μνημείου Ιδιαίτερης Πολιτιστικής, Αρχιτεκτονικής και Ιστορικής Αξίας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Τον Νοέμβριο του 2021 η εταιρεία ανέλαβε την «προμήθεια και εγκατάσταση φωτισμού, για το κτήριο του παλαιού Αρσακείου Πάτρας, διατηρητέου μνημείου ιδιαίτερης πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας». Συγκεκριμένα η MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. έφερε εις πέρας την προμήθεια 142 φωτιστικών σύγχρονης τεχνολογίας LED ισχύος από 5 έως 10W.

Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν 110 φωτιστικά σώματα (spot) στο εξωτερικό του κτηρίου εκ των οποίων 68 έχουν στενή φωτεινή δέσμη ενώ τα υπόλοιπα 42 είναι ελλειπτικής φωτεινής δέσμης. Η τοποθέτηση τους έγινε στις όψεις του κτηρίου μεταξύ των ανοιγμάτων του ισογείου και του δεύτερου ορόφου καθώς επίσης και στις γωνίες του κτηρίου στο επίπεδο του δεύτερου ορόφου. Ακόμη, στις κατακόρυφες ακμές του κτηριακού όγκου και περιμετρικά αυτού, εγκαταστάθηκαν 24 φωτιστικά σώματα στενής φωτεινής δέσμης με δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης τους. Τέλος προστέθηκαν ακόμα 8 ενδοδαπέδια φωτιστικά LED στο προαύλιο του χώρου, τα οποία εξυπηρετούν τον φωτισμό των φοινίκων και της εισόδου.

Το εν λόγω κτήριο αποτελεί μνημείο αρχιτεκτονικής, πολιτιστικής και ιδιαίτερης ιστορικής αξίας αφού χρονολογείται από το έτος 1892, τότε που μετά από αίτημα επιφανών πολιτών της Πάτρας προς την Φιλεκπαιδευτική εταιρεία, πραγματοποιήθηκε η ανέγερση του Αρσακείου, το οποίο αρχικά λειτούργησε ως σχολείο θηλέων.

Η υλοποίηση λοιπόν των παρεμβάσεων έγινε με στόχο την ανάδειξη της αισθητικής του κτηρίου. Η τοποθέτηση όλων των φωτιστικών σωμάτων LED είχε ως γνώμονα την εναρμόνισή τους με τον περιβάλλοντα χώρο διατηρώντας διακριτικό χαρακτήρα ενώ παράλληλα εξυπηρέτησε την ανάγκη της ενεργειακής εξοικονόμησης.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΡΓΟΥ

  • 142 ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ LED
Μενού