Αναβάθμιση του Φωτισμού Περιβάλλοντος Χώρου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Η MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. ανέλαβε την αναβάθμιση του φωτισμού περιβάλλοντος χώρου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Την προμήθεια δηλαδή και εγκατάσταση 1374 φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας LED για τον φωτισμό των οδών, των πεζόδρομων,των κτηρίων, των ποδηλατόδρομων, των πλατειών, των κοινόχρηστων χώρων και των χώρων στάθμευσης του ΕΜΠ (Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου). Ανέλαβε επίσης την προμήθεια και εγκατάσταση νέων καλωδιώσεων, εξαρτημάτων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού για την εξασφάλιση της ορθής λειτουργίας των συγκεκριμένων φωτιστικών εγκαταστάσεων. 

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του εξωτερικού φωτισμού του ΕΜΠ, συγκαταλέγεται η τοποθέτηση και η λειτουργία κεντρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου φωτισμού. Το σύστημα αυτό επιτρέπει τον ανεξάρτητο έλεγχο ενός εκάστου φωτιστικού σώματος (ON/OFF), τη ρύθμιση της φωτεινής ροής σε διαφορετικές στάθμες φωτισμού (dimming), την κατά ομάδες λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων, την εποπτεία λειτουργίας, τη μέτρηση της πραγματικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και την αποστολή ειδοποιήσεων σε περιπτώσεις βλαβών.

Η εξοικονόμηση στην καταναλισκόμενη ενέργεια μέσω της αντικατάστασης των ενεργοβόρων λαμπτήρων Νατρίου με νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, υπολογίζεται στο 76,83%, καθότι η συνολική κατανάλωση των συμβατικών λαμπτήρων είναι 231,012 kW, ενώ η αντίστοιχη κατανάλωση των φωτιστικών LED δεν ξεπερνά τα 86,932 kW. 

Πέρα από την επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας και κόστους, η οδική ασφάλεια, η ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση, η αξιοπιστία, η ασύγκριτα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (10+ έτη), οι μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης και ο περιορισμός της φωτορύπανσης, είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα του φωτισμού με LED.

Η MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. ως μέλος της Ένωσης “MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. – ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ” παρέδωσε εμπρόθεσμα και με επιτυχία το εν λόγω ενεργειακό έργο και επωμίστηκε τη συντήρησή του για ένα έτος και την εκπαίδευση του προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μάθετε περισσότερα: ntua.gr/el/news/announcements/item/3283-fotismos-perivallontos-xorou-polytexneioypolis-zografou-tou-emp

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΡΓΟΥ

  • 1374 Φωτιστικά LED
  • Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
  • 76,83% εξοικονόμηση ενέργειας
Μενού