Υπογραφή Σύμβασης για την Προμήθεια Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων στον Δήμο Χανίων

Υπογραφή Σύμβασης για την Προμήθεια Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων στον Δήμο Χανίων

Την προμήθεια πέντε (5) νέων, υπερσύγχρονων ηλεκτρικών λεωφορείων, ενός καθαριστικού οχήματος και δύο (2) σταθμών ταχείας φόρτισης οχημάτων ανέλαβε για λογαριασμό του Δήμου Χανίων η MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Η σύμβαση ύψους 3.850.000 ευρώ υπογράφηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 και αναμένεται να διεκπεραιωθεί τους επόμενους δώδεκα (12) μήνες.

Τα εν λόγω ηλεκτρικά λεωφορεία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τη διασύνδεση των περιφερειακών χώρων στάθμευσης με το κέντρο της πόλης, με σκοπό να βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Το έργο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση υποδομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με γνώμονα την βιώσιμη ανάπτυξη.

Εκπροσωπώντας την MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. παρευρέθηκε στα Χανιά ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρεία Κωστής Τερζής όπου σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως: «Τα Χανιά θα είναι πρωτοπόρος της ηλεκτροκίνησης, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο στόλο που προμηθεύεται πόλης της Ελλάδας και απ’ ότι φαίνεται θα είναι και η πρώτη πόλη που θα τα θέσει σε λειτουργία». Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε: «Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία αφορά στην πολιτική του Δήμου Χανίων για την εξοικονόμηση ενέργειας, για τη μετακίνηση με σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και στην απάντηση του πολύ μεγάλου προβλήματος του κυκλοφοριακού». Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο Δ/ντής Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας Δρ. Παναγιώτης Ζέρβας καθώς και οι εκπρόσωποι της εταιρείας παραγωγής ΤΑΜ-EUROPE, Bryan Zhao και Pedro Cardenas.

Η MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ A.E. διαθέτοντας αξιοπιστία και τεχνογνωσία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με την παρούσα σύμβαση συνεχίζει την πορεία της στα έργα βιώσιμής ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης

Μενού