Υπογραφή Σύμβασης για την Προμήθεια δύο Ηλεκτρικών Λεωφορείων και ενός Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Υπογραφή Σύμβασης για την Προμήθεια δύο Ηλεκτρικών Λεωφορείων και ενός Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Η MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ A.E. ανέλαβε την προμήθεια δύο ηλεκτρικών λεωφορείων “αστικού τύπου” και ενός σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών της συγκοινωνίας του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Η σύμβαση ύψους 1.361.500 ευρώ υπογράφηκε την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 και αναμένεται να διεκπεραιωθεί τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον» με τίτλο: «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους».

Τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία πλεονεκτούν σε σχέση με τα συμβατικά που φέρουν κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς παράγουν μηδενικούς ρύπους, εκπομπές CO2 και άλλα επιβλαβή αέρια που επηρεάζουν αρνητικά την ανθρώπινη υγεία και το φυσικό περιβάλλον, έχουν ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης και παρουσιάζουν σημαντική μείωση των εκπομπών θορύβου. 

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού πρωτοπορεί στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος με την απόφασή του να επιλέξει ηλεκτρικά λεωφορεία για την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας συγκοινωνίας, δίνοντας παράλληλα το καλό παράδειγμα σε άλλες τοπικές αρχές και ενθαρρύνοντας την ευρύτερη υιοθέτηση πράσινων μέσων μεταφοράς. 

Διαβάστε επίσης

Μενού