Π. Ζέρβας: Το Υδρογόνο Ήταν, Είναι και θα Είναι το Μέλλον

Π. Ζέρβας: Το Υδρογόνο Ήταν, Είναι και θα Είναι το Μέλλον

Ως έναν «αναγκαστικό δρόμο» περιέγραψε την ενσωμάτωση του υδρογόνου στην αγορά ενέργειας και τις μεταφορές, ο Δρ. Παναγιώτης Ζέρβας, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., παρευρισκόμενος στο Hydrogen & Green Gases Forum, που διοργάνωσε το Energypress.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του στο περιθώριο του Συνεδρίου, σημείωσε:

Πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση. Είναι συγκινητικό θα έλεγα για μας, που ασχολούμαστε με τον τομέα του υδρογόνου, εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια, το γεγονός ότι έχει συγκεντρωθεί όλος αυτός ο κόσμος και υπάρχει τόσο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Στα χρόνια των σπουδών μας, κάποιος είχε πει ότι «το υδρογόνο ήταν, είναι και θα είναι το μέλλον». Τελικά έφτασε η ώρα, που είναι εδώ.

Ως εταιρεία, έχουμε την ιδιαίτερη χαρά, να είμαστε αυτοί που κατασκευάσαμε το πρώτο υδρογονάδικο στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Επομένως, μας δίνει μια επιπλέον χαρά η εξέλιξη και όλο αυτό το ενδιαφέρον που υπάρχει.

Με βάση τα σχέδια της εθνικής στρατηγικής υδρογόνου και τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας, πιστεύουμε ότι είναι ένας δρόμος αναγκαστικός. Πρέπει δηλαδή να κινηθούμε προς τον τομέα του υδρογόνου και να το ενσωματώσουμε στις μεταφορές, στο ενεργειακό μείγμα, καθώς πρόκειται για ένα τομέα, που εκτός της περιβαλλοντικής του διάστασης, προσφέρει και στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Ευελπιστούμε να δούμε κι άλλα υδρογονάδικα. Ο ευρωπαϊκός στόχος για τη χώρα είναι 26 μέχρι το 2025. Αν και είναι δύσκολο, θα πρέπει στις εθνικές οδούς να υπάρχουν ανά 150-200 χιλιόμετρα. Νομίζω ότι είναι μονόδρομος και θα το δούμε.

Διαβάστε επίσης

Μενού