Δήμος Χανίων: Παραδόθηκε το Πρώτο από τα Πέντε Ηλεκτρικά Λεωφορεία 

Δήμος Χανίων: Παραδόθηκε το Πρώτο από τα Πέντε Ηλεκτρικά Λεωφορεία 

Η MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. παρέδωσε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, το πρώτο από τα πέντε υπερσύγχρονα ηλεκτρικά λεωφορεία που έχει παραγγείλει ο Δήμος Χανίων, ενώ εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να παραδοθούν και τα υπόλοιπα. 

Το παρών στην παρουσίαση του λεωφορείου έδωσαν: ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, οι Αντιδήμαρχοι, κ. Τάσος Αλόγλου, κ. Μιχάλης Καλογριδάκης, κ. Στέλιος Μιχαηλάκης και κ. Μιχάλης Τσουπάκης, στελέχη της ανάδοχης εταιρείας MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και της εταιρείας TAM-EUROPE και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΥΔΩΝ Α.Ε., κ. Χαράλαμπος Λίτος.

Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία μπορούν να μεταφέρουν τουλάχιστον σαράντα επιβάτες συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 15 καθήμενων ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για έναν χρήστη αναπηρικού αμαξιδίου. Ο εσωτερικός τους χώρος έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή άνεση για όλους και επιπλέον φέρουν ράμπα για τη διευκόλυνση της επιβίβασης και αποβίβασης ατόμων σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τα εν λόγω λεωφορεία, διαθέτοντας αυτονομία άνω των 150 km ανά φόρτιση, θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της δημοτικής συγκοινωνίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διασύνδεση των περιφερειακών δημοτικών χώρων στάθμευσης με το κέντρο της πόλης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα αφίχθη και παρελήφθη το πρώτο από τα πέντε λεωφορεία του αμιγώς ηλεκτροκίνητου στόλου που θα έχει ο δήμος Χανίων. Πρόκειται για λεωφορείο οκτώ μέτρων με 15 θέσεις καθήμενων και 27 όρθιων, ενώ υπάρχει και θέση ΑΜΕΑ. Αναλόγως των συνθηκών το λεωφορείο μπορεί να κάνει 150 χιλιόμετρα ημερησίως και ελπίζω να το δουν οι δημότες και οι επισκέπτες του δήμου Χανίων και να εκτιμήσουν αυτή τη νέα τεχνολογία. Είναι μια καθαρή τεχνολογία, φιλική στον πολίτη» δήλωσε ο Κωστής Τερζής, Διευθύνων Σύμβουλος της MES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ A.E..

Το έργο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση υποδομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με γνώμονα την βιώσιμη ανάπτυξη. Στην ίδια σύμβαση περιλαμβάνονται επίσης δύο σταθμοί ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο), με δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης οκτώ Η/Ο και ένα ηλεκτρικό καθαριστικό δρόμων και πεζοδρομίων. 

Η συνολική προμήθεια των έξι οχημάτων και των δύο ταχυφορτιστών αποτελούν το αρχικό ουσιαστικό βήμα μιας ευρύτερης και ολοκληρωμένης προσέγγισης βιώσιμης κινητικότητας, για τον Δήμο Χανίων, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

 

Διαβάστε επίσης

Μενού